Zonder diploma werken in de kinderopvang, kan dat? | Werken bij kinderopvang Fantaziehuis Spring naar content

Zonder diploma werken in de kinderopvang, kan dat?

07 december 2023

werken in de kinderopvang zonder diploma
fantaziehuis
fantaziehuis

Werken in de kinderopvang zonder diploma  

Droom jij ervan om aan de slag te gaan in de kinderopvang, maar heb je niet het juiste diploma? Grijp dan nu toch je kans! Ook zonder diploma kun je direct starten. Er zijn verschillende mogelijkheden. Misschien mogen we jou wel verwelkomen bij één van onze unieke kinderopvanglocaties in Utrecht of omstreken. Lees snel verder!

Zij-instroom
Met dit speciale traject stomen we je in maximaal drie maanden klaar voor de kinderopvang. Je toegangsbewijs is een vooropleiding of een ander geschikt diploma.

Als zij-instromer volg je verschillende e-learnings. Je ervaring doe je op via praktijkopdrachten op de werkvloer. Je gaat dus direct aan de slag. Je krijgt begeleiding van een zogenaamde werkbegeleider, die je coacht en begeleidt. Onze collega’s op de groep helpen je ook graag op weg. Na het voltooien van jouw opleiding, krijg je een diploma dat voldoet om te werken in de kinderopvang. Het goede nieuws: Fantaziehuis betaalt je opleiding. Meld je aan!

EVC-traject
Met sommige vooropleidingen kom je in aanmerking voor het zogenaamde EVC-traject. Dit staat voor Eerder Verworven Competenties. In dit traject staan jouw kennis en ervaring centraal. Op basis je aantoonbare ervaring wordt bepaald in welke kwalificaties je nog wordt bijgeschoold. Zo behaal je snel en effectief je je papiertje om in de kinderopvang te werken. Klik hier om je aan te melden of voor meer informatie. Ook hier betaalt Fantaziehuis je opleiding!

BBL-opleiding
Heb je de ambitie om te leren en tegelijkertijd praktijkervaring op te doen? Dan is een Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) bij Fantaziehuis wellicht iets voor jou! Met een BBL-opleiding werk je in de kinderopvang en volg je tegelijkertijd een erkende opleiding. Hierdoor kun je direct je opgedane kennis in de praktijk toepassen en groeien als pedagogisch medewerker. En natuurlijk behaal je ook een diploma kinderopvang. Fantaziehuis biedt de juiste begeleiding en ondersteuning om te werken in de kinderopvang. Ook voor dit leerwerktraject betalen wij de opleidingskosten! Lees hier meer.

Kortom, Fantaziehuis biedt verschillende mogelijkheden om zonder diploma te werken in de kinderopvang. Interesse of vragen? Neem dan contact op met één van onze recruiters.