Blog: Werken op het kinderdagverblijf | Werken bij kinderopvang Fantaziehuis Spring naar content

Werken op het kinderdagverblijf

31 juli 2023

Een baan in de kinderopvang: Werken op het kinderdagverblijf
fantaziehuis
fantaziehuis

Een warm welkom op het kinderdagverblijf!

Een dag werken op het kinderdagverblijf begint met een hartelijk welkom voor de kinderen. Het kinderdagverblijf is een bruisende plek vol enthousiasme en nieuwsgierige peuters die het lokaal binnenrennen. Als pedagogisch medewerkers in de kinderopvang nemen we de tijd om elk kind te leren kennen, en we staan ook open voor de ouders die hun kinderen met een gerust hart aan ons toevertrouwen. We hechten veel waarde aan de betrokkenheid van ouders bij de kinderopvang en horen dan ook graag of er bijzonderheden zijn geweest.

Gezellig samenzijn: een rustige start van de dag

Rond 9 uur, wanneer alle kinderen op het kinderdagverblijf aanwezig zijn, gaan we gezellig aan tafel om fruit te eten en thee of water te drinken. Een fijn moment om de dag rustig te beginnen en te genieten van elkaars gezelschap. Daarna is het tijd voor de leuke activiteiten die we als pedagogisch medewerkers zorgvuldig hebben voorbereid. We willen ervoor zorgen dat de activiteiten aansluiten bij de ontwikkelingsfase van elk kind op het kinderdagverblijf, zodat ze spelenderwijs kunnen leren en groeien.

dag op het kinderdagverblijf

Spelen en ontdekken: het hart van het kinderdagverblijf

In de kinderopvang staat het spelen centraal. De kinderen, samen met hun vriendjes en vriendinnetjes, bouwen creatieve torens met blokken en verkleden zich in hun favoriete personages. Ook knutselen we gezellig aan tafel en lezen we boekjes voor, waarbij we soms inspelen op actuele thema’s. Tijdens de gezamenlijke lunch worden de oudere kinderen betrokken bij het uitdelen van bekers, om verantwoordelijkheid te leren nemen.
spelen op het kinderdagverblijf

Van slapen naar spelen: de middag op het kinderdagverblijf

Na de lunch gaan de meeste kinderen even rusten of dutten. Zodra ze weer uitgerust zijn, gaan we op het kinderdagverblijf weer verder met spelen en ontdekken. De tijd vliegt voorbij en voordat je het weet, staat een ouder alweer voor de deur om hun kind op te halen. Als pedagogisch medewerkers, zorgen we voor een goede overdracht en delen we met plezier de leuke momenten van de dag. We hopen natuurlijk dat de kinderen snel weer bij ons komen spelen op het kinderdagverblijf, want elke dag is hier een unieke en waardevolle ervaring voor ons allemaal!
werken op het kinderdagverblijf

Kom werken op het kinderdagverblijf en maak het verschil

Ben je op zoek naar een baan in de kinderopvang? Kom werken op het kinderdagverblijf en ontdek de diversiteit van het werken met kinderen. Als pedagogisch medewerker speel je een cruciale rol in de ontwikkeling van kinderen en creëer je waardevolle herinneringen voor hen. Dus, wacht niet langer en kom werken op het kinderdagverblijf, waar elke dag een nieuwe kans biedt om te lachen, te leren en te groeien! Bekijk hier de openstaande vacatures voor het kinderdagverblijf! Meer weten over werken in de kinderopvang? Lees hier meer. Ben jij diegene die kinderen iets kan bijdragen voor de rest van hun leven? Maak het verschil!