Werken in de kinderopvang: Alle diploma-eisen op een rijtje | Werken bij kinderopvang Fantaziehuis Spring naar content

Werken in de kinderopvang: Alle diploma-eisen op een rijtje

07 december 2023

werken in de kinderopvang diplomaeisen op een rijtje
fantaziehuis
fantaziehuis

Altijd al de droom gehad om te werken in de kinderopvang, maar weet je niet of jouw diploma voldoet? Bij Fantaziehuis bieden we veel mogelijkheden voor enthousiaste pedagogisch medewerkers. In deze blog nemen we je mee in de verschillende diploma-eisen en opleidingsmogelijkheden die Fantaziehuis te bieden heeft, waaronder EVC-trajecten, BBL-opleidingen en zijinstroomtrajecten. Ontdek hoe jij jouw carrière in de kinderopvang kunt starten of verder kunt ontwikkelen!

De verschillende diploma-eisen

Bij Fantaziehuis streven we naar veiligheid en kwaliteit in de kinderopvang. Daarom zijn er specifieke diploma-eisen voor onze pedagogisch medewerkers. Een voltooide beroepsopleiding in pedagogisch medewerker of kinderopvang, evenals een diploma van een studie Sociaal Pedagogisch Werk, Pedagogiek of Pabo, biedt de mogelijkheid om te werken in de kinderopvang. Wil je weten welke kwalificerende diploma’s vereist zijn voor jouw functie? Doe hier de diplomacheck! Zo weet je precies welke stappen je moet nemen om te werken in de kinderopvang. Twijfel je? Dan kun je contact met ons opnemen. We helpen je graag verder!

EVC-Trajecten: Erkenning voor je ervaring

Heb je al enige ervaring in de kinderopvang, maar voldoe je nog niet aan alle diploma-eisen? Geen zorgen, bij Fantaziehuis bieden we Erkenning van Verworven Competenties (EVC-trajecten). Dit betekent dat jouw werkervaring wordt erkend en gewaardeerd, waardoor je mogelijk vrijstellingen kunt krijgen voor bepaalde opleidingsonderdelen. Met een EVC-traject kun je sneller de juiste kwalificaties behalen en jezelf verder ontwikkelen als pedagogisch medewerker. En het mooiste is: wij betalen! Meer weten? Lees het hier.
werken in de kinderopvang: eisen EVC-traject

BBL: Leren en Werken in de Kinderopvang

Heb je de ambitie om te leren en tegelijkertijd praktijkervaring op te doen? Dan is een Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) bij Fantaziehuis wellicht iets voor jou! Met een BBL-opleiding werk je in de kinderopvang en volg je tegelijkertijd een erkende opleiding. Hierdoor kun je direct je opgedane kennis in de praktijk toepassen en groeien als pedagogisch medewerker. En natuurlijk behaal je ook een diploma kinderopvang. Fantaziehuis biedt de juiste begeleiding en ondersteuning om te werken in de kinderopvang. Ook voor dit leerwerktraject betalen wij de opleidingskosten! Lees hier meer.
Werken in de kinderopvang: werken en leren

Zijinstroomtrajecten: Een nieuwe start in de kinderopvang

Sta je op een kruispunt in je carrière en ben je toe aan iets nieuws? Met een zijinstroomtraject bij Fantaziehuis kun je een frisse start maken in de kinderopvang. Jouw droom om te werken in de kinderopvang, kan realiteit worden. Ook als je een andere achtergrond hebt, zijn er mogelijkheden om je om te scholen tot pedagogisch medewerker. We bieden trajecten aan waarin je de benodigde kennis en vaardigheden opdoet om met plezier in de kinderopvang te werken. Je krijgt de kans om jouw talenten in te zetten en het verschil te maken voor kinderen. Lees hier meer.

Bij Fantaziehuis: Eindeloos veel kansen en doorgroeimogelijkheden

Bij Fantaziehuis staan we voor een open en positieve werkomgeving waarin jouw persoonlijke groei centraal staat. We bieden meerdere mogelijkheden om te voldoen aan de diploma-eisen van de kinderopvang. We moedigen onze medewerkers aan om hun eigen talenten te ontwikkelen en een unieke bijdrage te leveren aan de opvang van kinderen. Onze ervaren begeleiders bieden de juiste ondersteuning en coaching om jouw carrière naar nieuwe hoogten te brengen. Kom jij ook werken in de kinderopvang?

Werken in de kinderopvang bij Fantaziehuis

Wil je meer informatie over onze vacatures en leerwerktrajecten? Neem een kijkje op deze pagina. Je kunt natuurlijk ook jouw vraag stellen door contact op te nemen. Kom erachter hoe ook jij deel kunt uitmaken van ons enthousiaste team en kom werken in de kinderopvang!