Medewerkersverhaal | Pedagogisch Medewerker Papendorp | Werken bij kinderopvang Fantaziehuis Spring naar content

“De lijntjes zijn kort en de locatie is uniek.”

16 maart 2023

werken bij
fantaziehuis
fantaziehuis

We spreken met Viola, pedagogisch medewerker bij Fantaziehuis Papendorp.

Na een aantal jaar ben je weer terug bij Fantaziehuis; vertel daar is meer over.
“Ik heb tot juni 2021 bij Fantaziehuis gewerkt. Anderhalf jaar ben ik weggeweest. In die periode heb ik bij drie verschillende organisaties gewerkt. Maar hier was ik niet op mijn plek. Vanaf januari werk ik weer bij Fantaziehuis; dat ging eigenlijk heel snel. Nu zit ik goed op mijn plek.”

Wat is het grootste verschil tussen Fantaziehuis en andere kinderopvangorganisaties?
“Na Fantaziehuis ben ik gaan werken bij een andere grote kinderopvangorganisatie. Daar voelde ik me niet op mijn plek. Daarna ben ik naar een kleinere organisatie gegaan. Het grootste verschil hier waren vooral praktische dingen zoals: minder kinderen, dus minder boodschappen en minder invallers. De laatste organisatie waar ik heb gewerkt, had maar één kinderdagverblijf. Hier merkte ik veel verschil. Er waren veel zzp’ers. Dat zorgde voor veel onrust binnen het team. De kinderen merkten dit ook. Er was weinig vangnet. Er zat geen organisatie achter die zorgde dat alles goed werd geregeld. Voor de kinderen waren er ook veel minder ruimtes en materialen beschikbaar. Ik miste gewoon heel veel.

Ik realiseerde me dat ik het toch prettiger vind om bij een grotere organisatie te werken. Maar het is wel belangrijk dat de locaties klein en authentiek worden gehouden. Op Fantaziehuis Papendorp, waar ik momenteel werk, ervaar ik dit. Wat ik leuk vind bij Fantaziehuis Papendorp is dat het een knus, klein en betrokken kinderdagverblijf is. Er komen kinderen van verschillende culturen en veel expats. Dit maakt het interessant en divers. De lijntjes zijn kort en de locatie is uniek. Ik mag meedenken en word gehoord. Ik krijg de vrijheid om mijn werk zelf in te richten. Dat geeft me kansen.”

Waarom koos je voor Fantaziehuis?
“Ik heb altijd een prettig gevoel gehad bij Fantaziehuis. Als ik ergens niet uitkom, zijn mensen altijd bereid te helpen. De korte lijntjes zijn heel fijn. Dit werkt voor iedereen prettig. Ondanks het een grote organisatie is, is de organisatie betrokken en behulpzaam. Je kunt elkaar opzoeken. Het voelt vertrouwd. Ik ben dus blij dat ik nu weer terug ben. Bij andere organisaties miste ik gewoon het vertrouwen en het gevoel van erbij horen.

Andere kinderopvangorganisaties doen dingen anders. De manier waarop je werkt met kinderen en het contact met ouders: het verschilt per organisatie. Ik vind het prettig dat Fantaziehuis vrijheid geeft om mijn eigen werk in te vullen. Bij de vorige organisatie waar ik werkte, moest alles in overleg met kantoor. Terwijl ik bij Fantaziehuis veel meer vertrouwen krijg. En mocht ik toch ergens niet uitkomen, dan kan ik gemakkelijk hulp zoeken. Dat vertrouwen helpt je als pedagogisch medewerker om buiten je takenpakket dingen te ondernemen. Wanneer je mensen meer vrijheid geeft, motiveer je ze om meer te betekenen voor een organisatie. Je hebt bij Fantaziehuis een bepaalde vrijheid om eigen beslissingen te maken. De vrijheid om je eigen werk in te vullen en keuzes te maken: dat vind ik toch wel heel erg belangrijk.”

Wanneer is jouw dag geslaagd?
“Als de kinderen een leuke dag hebben gehad en blij naar huis gaan. Dan ga ik zelf ook met een goed gevoel naar huis. Ik werk op de babygroep, dus het is belangrijk dat je de kinderen een veilige omgeving biedt. Als ik merk dat de kinderen een fijne dag hebben gehad en goed verzorgd zijn, dan ga ik met een glimlach naar huis.”

Ook werken bij Fantaziehuis Papendorp? Bekijk onze openstaande vacature.

Viola wilde liever niet op de foto. Gelukkig vonden we een passend alternatief.