"Met een werk-leertraject leer ik het vak in de praktijk." | Werken bij kinderopvang Fantaziehuis Spring naar content

“Met een werk-leertraject leer ik het vak in de praktijk.”

20 april 2024

BBL-opleiding kinderopvang Fantaziehuis
fantaziehuis
fantaziehuis

Djarly volgt momenteel een werk-leertraject voor pedagogisch medewerker bij Fantaziehuis. Lees zijn verhaal over zijn motivatie en ervaringen. Ook een betaald werk-leertraject volgen om in de kinderopvang te werken? Lees hier meer.

Hoe ervaar je een opleiding tot pedagogisch medewerker bij Fantaziehuis?

“Het werk-leertraject bij Fantaziehuis is precies wat ik zocht. Er is heel veel mogelijk. Ik krijg op locatie veel vrijheid om opdrachten te doen en leuke activiteiten met kinderen te organiseren. Het is heel fijn dat mijn collega’s en leidinggevende me helpen bij mijn opdrachten. Zo kan ik mijn kennis direct toepassen in de praktijk. Het feit dat ik betaald krijg, is natuurlijk heel mooi meegenomen!”

Waarom ben je een opleiding voor pedagogisch medewerker gaan volgen?

“Ik volg nu een sportopleiding. Om de benodigde uren voor de bso te draaien, leek werken bij Fantaziehuis de beste keuze. Het is makkelijk te combineren. Nog belangrijker: ik leer het vak in de praktijk. Die manier van leren werkt voor mij beter dan alleen via theorie. Ik vind het uitdagend, maar bovenal leerzaam.”

Waarom heb je specifiek voor Fantaziehuis gekozen?

“Een vriend binnen de organisatie raadde Fantaziehuis aan. Hij vertelde positieve verhalen. Dat wekte mijn interesse. Ik heb contact gezocht en daarna ging het eigenlijk allemaal heel snel en makkelijk. Ik ben vorig jaar augustus gestart. Fantaziehuis biedt haar medewerkers veel ruimte en vrijheid. Mijn eigen ideeën worden gewaardeerd. Ik vind het belangrijk dat ik activiteiten op de BSO zelf mag invullen. Zo ga ik met plezier naar mijn werk. Dat komt ook door de leuke collega’s en mijn leidinggevende. De prettige werksfeer maakt het bij Fantaziehuis extra fijn.”

Hoe ziet jouw toekomst in de kinderopvang eruit na het afronden van je opleiding?

“Mijn toekomst in de kinderopvang ziet er goed uit. Fantaziehuis heeft aangegeven graag met mij verder te willen na mijn opleiding. Dat gevoel van waardering doet me goed. Ik overweeg samen met een collega extra peutergym te geven op de kinderdagopvang. Zo kan ik meer uren werken. Voor kleine kinderen is gym goed voor hun motorische ontwikkeling. Dat lijkt me een leuke vervolgstap na mijn opleiding. Bij Fantaziehuis krijg ik hier veel ruimte voor. Als ik een idee heb of aangeef wat ik voor de kinderen wil organiseren, dan kan dat vaak.”

Welke adviezen zou je geven aan anderen die overwegen een werk-leertraject te volgen?

“Gewoon doen! Als je met plezier met kinderen werkt en activiteiten leuk vindt, is het een absolute aanrader. Zelf had ik niet verwacht dat ik het zo leuk zou vinden. Het geeft veel vreugde om samen met kinderen nieuwe dingen te ontdekken.”

Betaald leren, werkend groeien!
Op zoek naar een nieuwe uitdaging, net als Djarly? Start ook een werk-leertraject bij Fantaziehuis. Wij betalen je opleiding. Jij leert het vak in de praktijk. Waar wacht je nog op? Lees hier meer!