"Fantaziehuis: mijn beste switch ever!" | Werken bij kinderopvang Fantaziehuis Spring naar content

“Fantaziehuis: mijn beste switch ever!”

09 juli 2024

werken kinderopvang
fantaziehuis
fantaziehuis

Vandaag spreken we met Monique, pedagogisch medewerker bij Fantaziehuis ‘t Weiland. Monique vertelt over waarom ze voor Fantaziehuis heeft gekozen en hoe het is om te werken als pedagogisch medewerker.

Waarom koos je voor Fantaziehuis
“De kinderopvang is nieuw voor mij. Ik heb veel op kantoren gewerkt, maar daar was ik niet echt gelukkig. Op het nieuws zag ik veel over de kinderopvang. Werken in de kinderopvang heeft me altijd leuk geleken. En ik heb notabene gewoon een diploma om in de kinderopvang te werken. Dus ik heb de stoute schoenen aangetrokken en gesolliciteerd. Achteraf is, het kiezen voor Fantaziehuis, mijn beste keuze geweest.

Bij Fantaziehuis werd ik warm ontvangen. Fantaziehuis dacht met me mee en ik heb een heel fijn gesprek gehad met Wil, recruiter van Fantaziehuis. Ze heeft me gerustgesteld. Ze zei tegen me: Kom even langs op kantoor, dan leg ik het een en ander uit. Ik werd alleen maar enthousiaster. Ook hoe ze mij opving: ze stelde me gerust, waardoor ik me direct thuis en gehoord voelde. Ik wilde wel nog even op de groep kijken. Dat was geen probleem. Ook op de groep werd ik warm ontvangen. Ik was op slag verliefd. Kinderen kwamen naar me toe en vroegen me allerlei dingen. Nu geniet ik elke dag volop op de groep. Het is de beste switch ever. Ook ouders zijn blij met mij, dus ik ben helemaal gelukkig. Ik zit op mijn plek. Fantaziehuis ’t Weiland is een plek waar iedereen zich thuis voelt en iedereen die hier komt ervaart dit zoals wij dat ervaren. Inmiddels werk ik al een tijdje op de groep. Fantaziehuis houdt de band tussen mij warm. Ik voel me betrokken en gehoord. Tegelijkertijd hebben we bij Fantaziehuis ’t Weiland een fantastisch team met een goede band. Dit vind ik erg fijn”.

Wanneer is jouw dag geslaagd?
“Ik kan een voorbeeld noemen: we hebben twee jongetjes op de groep. Ze zijn best stil. Als ik van hen een reactie krijg, dan vind ik dat heel leuk. Daar zet ik me voor in. Kinderen die op de achtergrond staan die wil ik graag extra aandacht geven. Gewoon om ervoor te zorgen dat ze meer uit hun schulp kruipen. Ook kinderen die naar je toe komen en zeggen: Ik vind je lief. Dan smelt ik; dat vind ik geweldig. Blijkbaar straal ik iets uit, wat kinderen leuk vinden. Prachtig hé”.

Ook werken als pedagogisch medewerker bij Fantaziehuis?
Kom jij ons team versterken? Bekijk hier de openstaande vacatures van Fantaziehuis. Tot snel.