Medewerkersverhaal | Omscholing naar de kinderopvang | Werken bij kinderopvang Fantaziehuis Spring naar content

“Je krijgt er zoveel voor terug.”

11 mei 2023

omscholing fantaziehuis
fantaziehuis
fantaziehuis

We spreken met Fleur van Fantaziehuis Baloe. Fleur vertelt over haar loopbaan binnen Fantaziehuis en haar omscholing van mode naar kinderopvang.

Kun je mij vertellen hoe je bij Fantaziehuis terecht bent gekomen?

“Vorig jaar werkte ik nog bij een telefooncentrale. Nu werk ik bij Fantaziehuis! Voordat ik begon met werken, heb ik mode gestudeerd. Maar hierin kon ik geen leuk werk vinden. Dus ben ik verder gaan kijken. De kinderopvang kwam op mijn pad. Ik ben graag met kinderen en vind het leuk om hen bezig te houden. Het liefste zit ik met verjaardagen bij de kleintjes in plaats van bij de rest van de groep. Fantaziehuis was daarom mijn keuze. En wat ben ik blij dat ik deze keuze heb gemaakt.

Binnen Fantaziehuis heb ik gevraagd naar mijn mogelijkheden. Ik had namelijk geen kwalificerend diploma. Fantaziehuis heeft mij hierin geholpen. En wat bleek: ik kwam in aanmerking voor een omscholingstraject. Dus ik heb me direct ingeschreven voor een studie van drie maanden bij KansKwadraat. Met dit omscholingstraject kan ik binnen drie maanden zelfstandig aan de slag in de BSO. Inmiddels ben ik klaar met mijn studie en heb ik nieuws gekregen dat ik ben geslaagd!”

Hoe vind je de buitenschoolse opvang?

“Heel leuk. Je blijft in beweging en bent constant alert. De kinderen willen graag dingen leren en activiteiten doen. Ik vind het leuk om hen daarin te begeleiden. Ook is het team betrokken en bereidt te helpen. Ik kan het goed vinden met iedereen. Knutselen vind ik het allerleukste om te doen. Laatst had ik een opdracht aan de kinderen gegeven om een knuffel te maken. Alle meiden vonden dit fantastisch. Ik vind dat dan ook leuk om te organiseren. Je krijgt er zoveel voor terug. Ik kom uit de fashion, dus creativiteit zit in mij. Logisch dat ik mijn creativiteit dan ook gebruik in mijn werk. En fijn dat ik hier binnen Fantaziehuis de ruimte voor krijg.”

Wanneer is jouw dag geslaagd?

“Als de kinderen het naar hun zin hebben gehad. Kinderen zie ik graag met een lach naar huis gaan. Eigenlijk wil ik dat ze het zo naar hun zin hebben, dat ze niet naar huis willen. Vaak komen ouders binnen en dan zie je kinderen kijken: huh nu al? Dat vind ik echt een compliment. Maar ik word ook blij als ouders blij zijn met de verhalen van hun kind. Die gesprekken zijn altijd heel fijn.”

Hoe ziet jouw toekomst bij Fantaziehuis eruit?

“Ik ben al aan het kijken naar nieuwe kansen binnen Fantaziehuis. De kinderopvang en peuteropvang lijken me bijvoorbeeld ook leuk. Fantaziehuis ondersteunt me hierin en denkt mee. Kort geleden heb ik afgesproken dat ik een dagje mee ga lopen. Hier heb ik heel veel zin in. Ook BHV- en andere cursussen lijken me erg interessant. Ik leer graag en blijf mezelf ontwikkelen. Kansen krijg ik genoeg. Laatst kreeg ik een mail over een piramide-training, dus ik merk dat Fantaziehuis mij kansen biedt en motiveert om door te leren; erg fijn!”

Benieuwd wat Fantaziehuis voor jou kan betekenen? Ontdek jouw mogelijkheden.