Medewerkersverhaal | Switch naar de kinderopvang | Werken bij kinderopvang Fantaziehuis Spring naar content

“Ik voel me geïnspireerd door de kinderen.”

03 november 2023

blog swtich naar kinderopvang via evc traject
fantaziehuis
fantaziehuis

Leer Jasja, pedagogisch medewerker bij Fantaziehuis Victor Hugo, beter kennen. Oorspronkelijk afkomstig uit de decorbouw, maakt Jasja een switch naar de kinderopvang. Momenteel volgt ze een EVC-traject bij Fantaziehuis. In deze blog deelt Jasja haar verhaal over deze switch en haar ervaringen in de kinderopvang. Lees snel verder.

Hoe ben je bij Fantaziehuis terechtgekomen?

“Ik ben bij Fantaziehuis Victor Hugo gaan werken omdat ik op zoek was naar iets nieuws en duurzamers voor de toekomst. Mijn vorige baan in de decorbouw was leuk, maar erg stressvol en fysiek zwaar. Ik wilde iets creatiefs doen en tegelijkertijd betekenisvol werk verrichten. Bovendien vind ik het belangrijk om in Utrecht op de fiets naar mijn werk te kunnen gaan. De kinderopvang leek me een leuke optie, omdat ik hier iets voor de kinderen kan betekenen én mijn creativiteit in kwijt kan. Toen kwam direct Fantaziehuis bij mij naar boven, omdat mijn eigen kinderen altijd met plezier naar Fantaziehuis op de Cartesiusweg gingen.”

Hoe vind je het werken op de bso?

“In het begin moest ik wel wennen, omdat het een totaal nieuwe ervaring voor me was. In de decorbouw was er veel stress en waren er harde deadlines, terwijl het er in de kinderopvang relaxter aan toe gaat. Het gevoel aan het einde van de dag is prettig, omdat je geen stress hebt dat alles aan het einde van de dag af moet zijn. Je kunt de dag achter je laten en genieten van de leuke momenten. De kinderen geven me veel energie, vooral als ze naar me toe komen rennen en me knuffelen. Het feit dat kinderen zo openlijk naar me toekomen, geeft me het gevoel dat ik de juiste keuze heb gemaakt. De werktijden zijn ook positief, omdat ik om 13:30 begin en om 18:30 de deur achter me dicht trek. Dit geeft me veel ruimte in mijn privéleven. Bovendien voel ik me geïnspireerd door de kinderen. Na een dag werken op de buitenschoolse opvang, krijg ik thuis allerlei nieuwe ideeën om het voor de kinderen nog leuker te maken.”

Wat vind je het mooiste aan werken in de kinderopvang?

“Het mooiste aan werken in de kinderopvang is dat je iets doorgeeft aan de kinderen. Je leert naar de wereld te kijken door hun ogen en probeert de wereld voor hen beter te maken. Het geeft je een ander perspectief en een gevoel van verantwoordelijkheid om deze generatie te helpen in hun toekomst. Ik ben echt blij dat ik deze switch heb gemaakt.

Mijn ultieme geluksmoment was toen een meisje me in een winkel herkende en me begroette met “ah, hallo juf Jasja”. Aangezien ik nog vrij nieuw ben en niet iedereen ken, wist ik niet zo snel wie dit kindje was. Maar het is fantastisch dat de kinderen precies weten wie ik ben. Zelfs buiten de bso herkennen ze me. Het voelt geweldig om geliefd te zijn door de kinderen.”

Wat vind je zo fijn bij Fantaziehuis Victor Hugo?

“Bij Fantaziehuis Victor Hugo waardeer ik de ruimte die er voor kinderen is om nieuwe dingen te ontdekken. We hebben bijvoorbeeld een timmerwerkplaats, waar kinderen leren timmeren. Daarnaast moedigen collega’s kinderen aan om creatief te zijn, bijvoorbeeld door zelf iets te tekenen in plaats van een kleurplaat te geven. Fantaziehuis prikkelt de creativiteit en stimuleert de fantasie van kinderen. Ook vind ik het fijn dat er aandacht wordt besteed aan gezonde voeding en dat er wordt gekozen voor biologische producten. Zowel lichamelijk als geestelijk wordt er goed voor de kinderen gezorgd. Dit maakt het werken bij Fantaziehuis Victor Hugo extra prettig.”

Twijfel je ook over een switch naar de kinderopvang? Bekijk hier onze mogelijkheden.