Medewerkersverhaal | Switch naar Kinderopvang | Werken bij kinderopvang Fantaziehuis Spring naar content

“Ik ga hier mijn werk van maken.”

04 december 2023

werken in de kinderopvang
fantaziehuis
fantaziehuis

Ontmoet Carina, een nieuwkomer in de kinderopvang. Na een carrièreswitch van interieuradviseur en grafisch vormgeven naar kinderopvang, vond ze haar passie voor werken met kinderen. Met ervaring als ondersteuner op school en de peuterspeelzaal vanwege haar dochters, besloot ze van haar passie haar werk te maken. “Inmiddels zijn mijn dochters al ouder, waardoor ik niet meer op school kom. Dus ik dacht bij mezelf: ik ga hier mijn werk van maken”, vertelt ze. Carina volgt momenteel een BBL-opleiding en werkt drie dagen per week bij Fantaziehuis Cartesius, waar ze zich op haar plek voelt en volop geniet van haar werk. Benieuwd naar haar verhaal? Lees snel verder.

Ook een gratis BBL-opleiding volgen om in de kinderopvang te werken? Lees hier meer

Waarom heb je gekozen voor Fantaziehuis?

“Wat me meteen aansprak aan Fantaziehuis was de bijzondere uitstraling van de locatie, vooral toen ik de foto’s in een nieuwsbrief zag. Het creatieve aspect trok me enorm aan, en ik wist dat dit de plek was waar ik wilde werken. Fantaziehuis Cartesius biedt een unieke en inspirerende omgeving waar ik mijn creativiteit kan uiten. Ik ben blij dat ik deze switch heb gemaakt naar de kinderopvang.”

Wat waardeer je het meest bij Fantaziehuis?

“Wat ik het meest waardeer bij Fantaziehuis is de vrijheid die ik hier krijg. Hoewel ik hier nog niet zo lang werk, heb ik gemerkt dat ik veel eigen inbreng heb en zelf mijn creativiteit kan benutten. Zo hebben we laatst bijvoorbeeld aardappelstempels gemaakt en de kinderen mochten zelf experimenteren met de verf en hun eigen kunstwerken maken. Fantaziehuis Cartesius biedt ook mindfulness-activiteiten en er is ruimte voor allerlei creatieve activiteiten. Het is geweldig dat ik de vrijheid heb om dingen te doen waar ik van houd en om zelf actie te ondernemen.”

Wat vind je belangrijk voor de kinderen?

“Voor mij is het belangrijk dat de kinderen zich hier veilig voelen en een leuke dag hebben op het kinderdagverblijf. Het is een geweldig gevoel als ik zie dat ik een rustig meisje uit haar schulp kan laten komen en vrolijk maak. Ik voel me echt van meerwaarde als ik zie hoe de kinderen opbloeien en genieten van hun tijd hier bij Fantaziehuis.”

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Klaar voor een kosteloze omscholing en wil je direct aan de slag op de groep? Ontdek Fantaziehuis! Werk met kinderen, maak het verschil, en word een volwaardige medewerker via ons werken-en-leren traject. Waar wacht je nog op? Lees hier meer en meld je vandaag nog aan voor een toekomst bij Fantaziehuis!