Medewerkersverhaal | Omscholingstraject | Werken bij kinderopvang Fantaziehuis Spring naar content

“Ik had dit veel eerder moeten doen.”

25 april 2024

scholingstraject fantaziehuis
fantaziehuis
fantaziehuis

Vandaag zijn we in gesprek met Jenny, groepshulp in de kinderopvang bij Fantaziehuis De Groene Ark. Momenteel volgt ze een scholingstraject.

Waarom koos je voor Fantaziehuis?

“Fantaziehuis biedt een optie tot werkend leren. Hiermee word ik geschoold tot pedagogisch medewerker. Dit is altijd mijn wens geweest, dus ideaal voor mij. Ik word goed begeleid: mijn collega’s zijn behulpzaam en ik leer veel. Ik had dit eigenlijk veel eerder moeten doen!

Bij Fantaziehuis De Groene Ark is de sfeer heel gemoedelijk. Het is een leuk en warm team. Toen ik hier kwam werken werd ik warm ontvangen door mijn collega’s en alle kinderen. Iedereen was blij dat ik hier kwam werken. Ik voelde me op mijn gemak en geaccepteerd. Ik ben blij dat ik voor Fantaziehuis heb gekozen.

Momenteel ben ik groepshulp, daarna word ik stagiair en vervolgens groei ik door naar de functie van pedagogisch medewerker. Op dat moment draai ik volwaardig mee. Daar heb ik heel veel zin in. Dit scholingstraject vind ik heel fijn. Ik leer namelijk veel van mijn collega’s en dit kan ik direct toepassen in mijn studie en op de groep.”

Wanneer is je dag geslaagd?

“Als de kinderen blij zijn en blij naar huis gaan. Dat is waar ik het voor doe. Inmiddels kennen de kinderen me goed. Ik vind het belangrijk dat de kinderen zich volledig op hun gemak voelen en naar mij toe durven te komen. Als dat gebeurt, maakt mijn hart een sprongetje. Kinderen verder helpen geeft mij een goed gevoel. Ik krijg er zoveel voor terug. Het is dankbaar werk. Stiekem is mijn dag altijd geslaagd in de kinderopvang.”

Betaald leren, werkend groeien!
Binnenkort start weer een betaald werk-leertraject. Leer alles over het vak en ontwikkel jezelf in de praktijk. Je kunt direct aan de slag op de groep én krijgt betaald! Meld je snel aan voor de informatiebijeenkomst. Lees hier meer!