"Het is geweldig om de ontwikkeling van kinderen van dichtbij te zien." | Werken bij kinderopvang Fantaziehuis Spring naar content

“Het is geweldig om de ontwikkeling van kinderen van dichtbij te zien.”

09 februari 2024

medewerkersverhaal ontwikkeling van kinderen op vve peutergroep
fantaziehuis
fantaziehuis

Maak kennis met Ilse, een gepassioneerde pedagogisch medewerker bij Fantaziehuis De Plantage. In dit verhaal deelt ze haar zoektocht naar de perfecte werkplek en neemt ze je mee in een dag op de peutergroep, waar de piramide methode centraal staat. Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder.

Waarom koos je voor Fantaziehuis?

“Tijdens het oriënteren naar opvang voor onze zoon Koen, maakte ik voor het eerst kennis met de organisatie Fantaziehuis. Op dat moment werkte ik op een BSO. Tijdens mijn verlof ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging en een andere werkplek. De vacature advertenties van Fantaziehuis vielen mij op. Tijdens het sollicitatiegesprek bespraken we mijn wensen, wat leidde tot een Fantaziehuis locatie die nog beter bij me past. Nu werk ik met plezier bij Fantaziehuis De Plantage in Meteren. Hier maken ze gebruik van de Piramide methode, wat voor mij een nieuwe stap is in mijn verdere ontwikkeling op pedagogisch vlak.

Het is geweldig om de ontwikkeling van kinderen van dichtbij te zien. Bij Fantaziehuis De Plantage werken we aan een doorlopende leerlijn, waardoor de overstap naar de basisschool soepeler verloopt. Kortom, ik zit hier goed op mijn plek.”

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

“De dag begint om 08:30 met een korte overdracht als de kinderen gebracht worden. Als iedereen er is gaan we in de kring voor ons goedemorgen lied. Op de groep hebben wij duidelijke regels en rituelen. De liedjes, versjes en spelletjes uit het programma van Piramide maken de kinderen vertrouwd. We gaan met de kinderen in gesprek over het project waar we op dat moment mee werken. Van daaruit mogen de kinderen kiezen in welke hoek ze gaan spelen. De ruimte heeft een vaste inrichting met vertrouwde hoeken en materialen, zoals de bouwhoek, huishoek of denkhoek. Daar valt steeds iets nieuws te ontdekken.

Na het fruitmoment hebben we groeps- of kleinere groepsactiviteiten, afgestemd op de leeftijd en ontwikkeling van de kinderen. Hierna ruimen we samen op, geven een terugkoppeling aan de ouders en wensen iedereen nog een fijne dag. De ochtend vliegt eigenlijk voorbij.”

Wat zijn hoogtepunten voor jou op de groep?

“Voor mij is een dag geslaagd als, een nog onzeker en kwetsbaar kind, zich veilig en vertrouwd voelt om zelf op ontdekking te gaan en tot spel te komen. Het gezicht van een kind wanneer het iets nieuws heeft geleerd en daar zelfvertrouwen uit put, is het mooiste wat er is.”

Voel je de inspiratie? Fantaziehuis zoekt gepassioneerde pedagogisch medewerkers voor meerdere opvangsoorten. Bekijk hier onze openstaande vacatures en zet jouw carrière in de kinderopvang in beweging bij Fantaziehuis!