"Bij Fantaziehuis kan en mag ik mezelf zijn!" Spring naar content

“Bij Fantaziehuis kan en mag ik mezelf zijn!”

20 oktober 2022

fantaziehuis
fantaziehuis
fantaziehuis

in gesprek met teamleider Mariette

Waarom koos je voor Fantaziehuis?
Al meer dan 22 jaar geleden ben ik bij Fantaziehuis begonnen in de functie van taakurenleidster op een kinderdagverblijf. Daarna werkte ik als pedagogisch medewerker op verschillende groepen: een babygroep en een verticale groep. Dat vond ik een heerlijke tijd!

Fantaziehuis is een grote organisatie waar ik me thuis voel. Het is een fijne club mensen met dezelfde visie. Er is altijd iemand bij wie ik terecht kan met mijn vragen en ideeën. Fantaziehuis geeft medewerkers kansen om zichzelf te ontwikkelen. Daarom werk ik na al die tijd nog steeds voor Fantaziehuis. Ik vind het erg leuk om voor kinderen te zorgen, maar ook om allerlei zaken voor ouders en collega’s te regelen. Dat organisatietalent heb ik de laatste jaren steeds meer mogen ontwikkelen. Nu heb ik de mogelijkheid om nog verder te groeien in de functie van teamleider. Hier kan en mag ik mezelf zijn!

Wanneer is je dag geslaagd?
Als ik zie dat de medewerkers en kinderen genieten van de dag en een schaterlach door de gangen klinkt, loop ik tevreden rond. Daar kan ik zo van genieten! Dat moment begint voor mij met medewerkers die lekker in hun vel zitten en zichzelf kunnen zijn. Als teamleider zorg ik voor een open sfeer waarin we eerlijk zijn naar elkaar, zaken onderling bespreekbaar maken. Dat geldt niet alleen voor collega´s, maar ook voor ouders. We zorgen samen voor de kinderen, dus het is belangrijk dat ook zij naar je toe durven komen om dingen met je te delen. Ik vind het belangrijk er echt zijn voor elkaar, aandacht te hebben en goed naar elkaar luisteren.

De medewerkers zorgen voor die veilige basis waar de kinderen zich op hun eigen manier en in eigen tempo kunnen ontwikkelen. Het is zo mooi om die ontwikkelingen van een kind te mogen en kunnen volgen. Mijn werk is pas echt geslaagd als ouders en kind na vier jaar terugkijken op een leuke tijd op het kinderdagverblijf. Een tijd, waar mijn team, waar ik zo trots ben, aan meegewerkt heeft.

Kom ook aan boord bij Fantaziehuis! Vind hier de plek die bij jou past