Medewerkersverhaal invaller Demi | Werken bij kinderopvang Fantaziehuis Spring naar content

“Ik leer graag kinderen zelfstandig te zijn.”

26 september 2023

Medewerkersverhaal invaller Fantaziehuis betuwe
fantaziehuis
fantaziehuis

Maak kennis met Demi, een bevlogen kleuterjuf op een basisschool en een gewaardeerde invaller bij Fantaziehuis. In dit interview deelt Demi haar enthousiasme voor haar werk en waarom ze bij Fantaziehuis is begonnen. Lees snel verder!

“Ik werk op een basisschool als kleuterjuf op maandag en dinsdag. Op woensdag en donderdag ben ik invalkracht bij Fantaziehuis. Ik val het vaakst in bij kinderdagverblijf De Dribbel in Waardenburg, maar natuurlijk word ik ook naar andere Fantaziehuis-locaties gestuurd. Ik val eigenlijk altijd in op kinderdagverblijven en dat vind ik ook echt het leukst om te doen. Ik vind invallen zo leuk vanwege de afwisseling. Het maakt mij niet uit als ik ‘s middags ergens anders naartoe moet. Ik hou van die variatie en het zien van verschillende locaties. Mijn week is altijd gevuld met afwisseling. Wat ik bijzonder vind is dat alle locaties van dezelfde organisatie zijn, maar toch heeft elke locatie haar eigen karakter.”

Waarom koos je voor Fantaziehuis?

“Op de basisschool waar ik werk hebben we een buitenschoolse opvang en peuteropvang van Fantaziehuis. Op die manier heb ik Fantaziehuis leren kennen. We zijn nu bezig om een goede samenwerking neer te gaan zetten tussen de peuteropvang en de school. We willen ervoor gaan zorgen dat de overgang van peuter naar kleuter nog soepeler kan verlopen zodat de kinderen minder moeite hebben met deze overgang. Ik vind het fijn dat we hier binnen Fantaziehuis naartoe kunnen werken.”

Hoe bevalt het werken op een kinderdagverblijf?

“Het bevalt mij erg goed. Ik krijg altijd een warm welkom van de collega’s en kinderen op de locaties waar ik inval. Het belangrijkste voor mij is dat kinderen zich veilig voelen. Als invalkracht kom je natuurlijk als vreemde binnen voor de kinderen. Het is heel mooi om te zien hoe snel kinderen op je afkomen, willen spelen en een praatje komen maken. Kinderen passen zich makkelijk aan en voelen al snel dat ze je kunnen vertrouwen.

Wat ik het leukste vind aan het werken in een kinderdagverblijf is dat elke dag anders is. En als invalkracht is dat nog meer het geval. Ik koos voor het kinderdagverblijf omdat ik geniet van het verzorgen van kinderen en omdat ik hen zo basisvaardigheden kan bijbrengen. Bij de opvang lunchen we bijvoorbeeld allemaal samen. Tijdens de lunch kan ik kinderen leren hoe ze hun eigen brood moeten smeren. Of ik leer hen hoe ze hun eigen schoenen en jas kunnen aantrekken. Ik help kinderen graag zelfstandig te worden. Soms zie ik op de basisschool dat kinderen sommige basisvaardigheden nog moeten leren. Ik vind het leuk dat ik bij het kinderdagverblijf kinderen kan voorbereiden op onder andere de basisschool. Dat is iets waar ik me heel graag voor inzet.”

Demi’s passie voor haar werk straalt door in haar verhaal, en we zijn trots om zo’n toegewijde medewerker in ons Fantaziehuis-team te hebben. Wil jij ook deel uitmaken van ons team en een Fantaziehuis-ervaring delen? Sluit je bij ons aan en maak het verschil in het leven van kinderen! Bekijk onze openstaande vacatures.