Leer het de kinderen zelf doen | Werken bij kinderopvang Fantaziehuis Spring naar content

Leer het de kinderen zelf doen

14 juli 2022

Deirdre Fantaziehuis
fantaziehuis
fantaziehuis

In gesprek met Deirdre, teamleider Fantaziehuis

Deirdre is sinds 2014 werkzaam als pedagogisch medewerker. Ze heeft aan de pabo gestudeerd en is in het bezit van de diploma onderwijsassistent niveau 4. Ook heeft ze docent beeldende kunst en vormgeving gestudeerd. Ze is nu teamleider van twee van onze buitenschoolse opvang locaties.

Waarom koos je voor Fantaziehuis?
Deirdre: “Creativiteit staat bij Fantaziehuis hoog in het vaandel. Dat vind ik erg belangrijk.  Daarbij kan je als pedagogisch medewerker of teamleider bij Fantaziehuis veel zelf regelen. Ik hou van aanpakken. Als teamleider krijg ik veel verantwoordelijkheden. Er komt zoveel meer bij kijken. Boodschappen bestellen, activiteiten bedenken en organiseren, de inrichting van de groep. En dat heeft weer veel invloed op de beleving van kinderen. De juiste inrichting kan kinderen uitdagen, het is leuk om hierover na te denken.”

Wanneer is de dag geslaagd?
“Als alles goed loopt en de kinderen en de medewerkers een gezellige dag hebben. Ik kan enorm genieten van de geluiden op de BSO. Als ik bijvoorbeeld in de keuken sta hoor ik de kinderen op de achtergrond druk in de weer. Het ene kind is bezig met een knutselproject en de ander is een paleis aan het bouwen in de bouwhoek. Ik kan daar echt van genieten. Ik geef de kinderen graag verantwoordelijkheid over dingen die ze zelf kunnen doen. Mijn favoriete quote is dan ook van Maria Montessori: leer het mij zelf doen”. Dat vertaal ik in mijn werk graag naar de kinderen, aldus Deirdre.

 

Kom ook aan boord bij Fantaziehuis! Bekijk hier alle vacatures