Medewerkersverhaal | Invalmedewerker kinderopvang | Werken bij kinderopvang Fantaziehuis Spring naar content

“Een verschil maken in het leven van kinderen.”

09 juni 2023

pedagogisch medewerker aan het woord
fantaziehuis
fantaziehuis

Een dag in het leven van Joelle – De veelzijdigheid van invalwerk als pedagogisch medewerker in de flexpool bij Fantaziehuis.

Wat vind je leuk aan het flexwerken bij Fantaziehuis?

“Ik geniet van de afwisseling. Voorheen werkte ik voornamelijk met baby’s, maar nu ik zelf een kleintje heb, vind ik het fijn om met iets oudere kinderen op het kinderdagverblijf te werken. De variatie in mijn werk is heel prettig. Ik werk op verschillende locaties en kom in contact met verschillende kinderen, en dat vind ik geweldig. Elke dag is anders en dat maakt het werk zo divers. Invalwerk heeft me positief verrast. Bovendien is deze regio voor mij nog nieuw, dus het is ook leuk om op verschillende plekken te komen.”

Hoe ziet een typische dag er voor jou uit?

“Mijn dag kan variëren, maar meestal werk ik in een tussendienst. Dat betekent dat er al een collega aan het werk is en ik ondersteuning bied. Omdat ik al op verschillende locaties ben geweest, ken ik de groepen goed. Ik probeer zoveel mogelijk het ritme van de groep te volgen. Elke dag zorg ik ervoor dat de kinderen een leuke en leerzame dag hebben gehad. Het is geweldig om deel uit te maken van hun groei en ontwikkeling. Hen helpen en zien stralen wanneer ze iets nieuws leren, geeft me een heel goed gevoel.”

Waarom heb je voor Fantaziehuis gekozen?

“Ik ben verhuisd naar Geldermalsen en was hier helemaal niet bekend. Telkens wanneer ik een wandeling maakte, zag ik de locaties van Fantaziehuis. Ik besloot een kijkje te nemen en overal zag het er heel leuk uit. Dat heeft me aangezet om te solliciteren. Tijdens het gesprek spraken we over het flexibele werkschema, zodat ik een goed beeld kon krijgen van wat ik leuk vind en welke locatie mij het meest aanspreekt. Tegelijkertijd zou ik zo ook bekend worden met de omgeving. Toen ze dat voorstelde, dacht ik: Ja, dit lijkt me eigenlijk heel leuk. En ze had gelijk! Ik geniet echt van mijn werk op verschillende locaties.”

Wanneer is jouw dag in de kinderopvang geslaagd?

“Mijn dag is geslaagd als de kinderen een leuke dag hebben gehad. Gewoon door samen iets leuks te doen, zoals verstoppertje spelen, een boekje lezen of andere activiteiten. Op die manier maak je de kinderen echt blij, en daar doe ik het voor. Wat ik ook geweldig vind, is dat de meeste peuters mij in het begin nog niet kennen, maar na een paar minuten zitten ze al bij mij op schoot. Dat is zo typerend voor kinderen! Ze voelen zich snel op hun gemak en het is gewoon ontzettend leuk om kleine activiteiten met hen te doen. Ik merk echt dat ik een verschil kan maken. Het maakt me ook blij wanneer kinderen aan hun ouders vertellen wat ze allemaal hebben gedaan. Het verbaast me soms hoe gemakkelijk kinderen eigenlijk aan iemand kunnen wennen.

Mijn werkdag is echt succesvol als ik een waardevolle bijdrage heb kunnen leveren aan mijn collega’s. Het team op de groep vormt een hechte groep en het kan soms uitdagend zijn om als invaller daar tussen te passen. Juist als invalkracht kan ik veel betekenen door zelfstandig taken op me te nemen en proactief te zijn. Het is bijvoorbeeld erg leuk voor mij om even een praatje te maken met ouders, en gelukkig staan de meeste ouders daar ook voor open. Het geeft me veel voldoening wanneer ik aan het einde van de dag te horen krijg dat de vaste pedagogisch medewerkers van de groep een fijne werkdag hebben gehad.

Heb je nog advies voor anderen?

“Absoluut! Als je overweegt om in de kinderopvang te werken, zou ik zeggen: volg je hart en ga ervoor! Het is een uitdagend maar zeer lonend beroep. En onthoud altijd dat je een verschil kunt maken in het leven van een kind, hoe klein dat verschil ook mag lijken.”

Deze blogpost is geschreven in samenwerking met Joelle, invalmedewerker bij Fantaziehuis, en geeft een kijkje op het flexwerken in de kinderopvang. We wensen Joelle veel succes en plezier in haar verdere avonturen bij Fantaziehuis! Wil jij ook flexwerken bij Fantaziehuis? Bekijk hier de openstaande vacatures