Medewerkersverhaal | Flexpool | Werken bij kinderopvang Fantaziehuis Spring naar content

“Elke dag vliegt voorbij wanneer ik met kinderen speel, zing, dans en ze verzorg.”

26 mei 2023

flex medewerker kinderopvang
fantaziehuis
fantaziehuis

Maak kennis met Karin, flexwerker van Fantaziehuis. In een interview deelt ze haar verhaal over haar overstap naar de kinderopvang en ervaringen op de groep. Lees snel verder!

Hoe bevalt het flexwerken bij Fantaziehuis?

“Eigenlijk heel goed! Het flexwerken geeft me een verfrissende en vrolijke ervaring na 20 jaar in het onderwijs. Ik geniet van de flexibiliteit in mijn werkdagen en het feit dat ik op verschillende locaties mag werken. Het voelt als een avontuur! Mijn favoriete leeftijdsgroep is die van 1 tot 4 jaar, omdat ze zo energiek en levendig zijn. Ik doe van alles: tillen, zingen, dansen, spelen en eten geven. Mijn dag vliegt voorbij!”

Hoe ziet jouw dag in het kinderdagverblijf eruit?

“Een typische dag in het kinderdagverblijf begint ‘s ochtends. Ik maak fruit klaar en maak kennis met de kinderen. We doen een voorstelrondje, wat soms een uitdaging is omdat ik niet alle namen kan onthouden. Er is zoveel interactie tussen de kinderen, vooral wanneer we samen aan tafel zitten. Ze imiteren elkaar en het is gewoon geweldig om te zien. Daarna gaan we naar buiten om lekker te spelen. Ik zorg ervoor dat alle kinderen veilig en blij zijn. Het is soms druk, maar dat is juist wat het zo leuk maakt! Wanneer we weer naar binnen gaan, is het tijd om te eten. Sommige kinderen help ik met smeren, terwijl anderen trots zelf proberen. Daarna gaan de meeste kinderen een dutje doen. Zodra ze weer wakker worden, verzorg ik ze en is het tijd voor een tussendoortje. De tijd vliegt echt voorbij, maar dat komt ook omdat ik geniet!”

Kun je een voorbeeld geven van een moment waarop je een verschil hebt gemaakt in het leven van een kind?

“Natuurlijk! Laatst begon ik ‘s ochtends bij Fantaziehuis Pluk in Geldermalsen. Er was een schattig jongetje dat vroeg: “Mag ik naast jou zitten?” Natuurlijk mocht dat! De week daarna, toen ik de ochtendshift had, was ik benieuwd hoe hij zou reageren als hij me ‘s ochtends zag. Toen hij binnenkwam, hield hij zijn vaders hand vast. Dus ik vroeg hem: “Mag ik vandaag naast jou zitten?” Hij begon meteen te lachen en pakte mijn hand vast. Het was zo’n kostbaar moment! Ik vind het geweldig om kinderen zich belangrijk te laten voelen door ze zelf antwoorden te laten geven en hun mening te laten delen.

Een andere situatie deed zich voor in Tiel. De kinderen kenden me nog niet, maar er was een meisje dat dolgraag wilde helpen. Ik gaf haar de verantwoordelijkheid om alle kinderen ‘s ochtends te verwelkomen. Ze was zo enthousiast! Ik probeer altijd manieren te vinden om kinderen te betrekken en hun ontwikkeling te stimuleren door ze verantwoordelijkheid te geven. En het werkt echt! Kinderen reageren zo positief en dat is iets wat ik graag wil bevorderen.”

Waarom heb je voor Fantaziehuis gekozen?

“Dat is eigenlijk heel simpel. Hoewel mijn baan in het onderwijs leuk was, merkte ik dat het me iets te zwaar werd. Ik voelde dat ik iets nieuws nodig had. Toen hoorde ik over de mogelijkheden in de kinderopvang. Dat zette me aan het denken: Zou ik met mijn diploma’s en ervaring in de kinderopvang kunnen werken en wat heb ik nog meer nodig? Ik besloot het uit te zoeken en nam contact op met Fantaziehuis. En tot mijn grote vreugde ging alles heel snel en soepel. Ik was op zoek naar een frisse uitdaging en werken met deze jonge doelgroep leek me fantastisch. Ik kan met hen spelen, zingen, dansen en voor ze zorgen, en elke dag is een avontuur op zich.

Ik heb er nog geen seconde spijt van gehad. Plezier hebben in mijn werk is voor mij het allerbelangrijkste, en dat is precies wat ik hier bij Fantaziehuis ervaar. Elke ochtend ga ik vol enthousiasme naar mijn werk, wetende dat er een geweldige dag op me wacht. Het is echt een wereld van verschil om met een glimlach naar je werk te gaan in plaats van met tegenzin. En die positieve energie straalt ook af op de kinderen in mijn groep. Het is prachtig om te zien hoe ze opbloeien en genieten van elke activiteit die we samen doen.”

Wanneer is jouw dag in de kinderopvang geslaagd?

“Mijn dag is geslaagd wanneer ik thuiskom en tegen mijn man zeg: “Wat een geweldige dag heb ik gehad!” En dat gebeurt eigenlijk elke keer. Ik geniet echt. Wanneer ik ‘s ochtends naar mijn werk ga, heb ik zin om aan de slag te gaan. Mijn dag begint altijd goed. Het is de voldoening van het zien groeien en bloeien van de kinderen, de liefde en de speelsheid die ze met me delen, die mijn hart vullen met blijdschap. Het is zo mooi om een positieve impact te kunnen hebben op hun leven. Ik krijg regelmatig te horen van mijn collega’s dat ze blij met me zijn. Het doet me goed om te horen: “Oh, wat leuk dat je er weer bent, wat fijn!” Ik word echt gewaardeerd. Ik haal voldoening uit alle aspecten van mijn werk. Ik ben ontzettend positief en heb altijd zin om te werken, ook morgen weer!

Flexwerken bij Fantaziehuis in de Betuwe is voor mij een geweldige ervaring. Het geeft me de vrijheid en flexibiliteit die ik zocht, en werken met de kinderen van 1 tot 4 jaar is ontzettend leuk. Ik kan met hen spelen, zingen, dansen en ze verzorgen, en elke dag vliegt voorbij. De interactie met de kinderen en de mogelijkheid om een positieve impact op hun leven te hebben, maken mijn werk bij Fantaziehuis echt de moeite waard.

Ik ben zo dankbaar dat ik de stap heb gezet om over te stappen naar de kinderopvang. Mijn vaste baan in het onderwijs was uitdagend en voor een lange tijd leuk, maar op een gegeven moment miste ik de passie en het plezier. Nu kan ik met een glimlach naar mijn werk gaan en elke dag iets nieuws en bijzonders ervaren.

Dus, als je op zoek bent naar een dynamische en flexibele baan waar je de vrijheid hebt om met kinderen te werken en een verschil te maken in hun leven, dan kan ik Fantaziehuis zeker aanbevelen. Het is een plek waar enthousiasme, liefde en plezier samenkomen, zowel voor de kinderen als voor de medewerkers.”

Wil jij ook werken in de flexpool? Dat kan! We hebben momenteel meerdere vacatures beschikbaar. Bekijk ze hier.