Medewerkersverhaal | Werken in de kinderopvang | Werken bij kinderopvang Fantaziehuis Spring naar content

“Hier kan ik mijn eigen ideeën neerzetten.”

30 maart 2023

fantaziehuis werken in de kinderopvang
fantaziehuis
fantaziehuis

Vandaag spreken we met Sharon van Fantaziehuis Papendorp. Na vier jaar ertussenuit te zijn geweest, is ze weer terug bij Fantaziehuis. Sharon vertelt over wat ze belangrijk vindt in de kinderopvang en over haar werk bij Fantaziehuis.

Na vier jaar ben je weer terug bij Fantaziehuis; kun je daar meer over vertellen?

“Klopt, ik ben weer terug bij Fantaziehuis, haha. Ik ben destijds naar een VE-locatie gegaan. Dat betekent niet dat ik het niet naar mijn zin had natuurlijk. In tegendeel, ik vond het heel leuk en daarom ben ik ook weer terug. Maar ik kreeg een ander leuk aanbod. Toen het werk hier zodanig veranderde en ik niet meer deed waarvoor ik was aangenomen, dacht ik: Waarom niet terug bij Fantaziehuis? Ik had het daar notabene het heel erg naar mijn zin. Ik heb 16 jaar gewerkt bij Fantaziehuis. En ging met een goed gevoel weg, dus ik keerde graag terug.”

Waarom koos je voor Fantaziehuis?

“Ik heb gekozen voor de doelgroep, maar ook de sfeer. Het warme en huiselijke gevoel, waarin je lekker kunt werken en tegelijkertijd ook vrijgelaten wordt om je eigen ideeën in te brengen: dat zie ik bij het Fantaziehuis heel erg. Ik kan mijn eigen ideeën neerzetten en er wordt naar me geluisterd. Je mag met suggesties komen en er wordt serieus naar gekeken. Dat heeft me toen heel erg aangetrokken en nu nog steeds. Ik merk dat dat niet is veranderd, en eigenlijk alleen maar beter is geworden. Ik kan een voorbeeld geven: Je mag meedenken met de groepsindeling. Wat belangrijk is voor de groep, de behoeften van kinderen en welke materialen ik nodig heb. Bij Fantaziehuis is veel mogelijk.

Hoe is je terugkomst bij Fantaziehuis gegaan?

Toen ik weer bij Fantaziehuis begon, heb ik een welkomstbijeenkomst gehad. Voor mij was een hele hoop al bekend, maar ik vond het toch wel  fijn om een kijkje ‘achter de schermen’ te krijgen. Zo kon ik zien met wie ik contact heb gehad en wie er allemaal nog meer bij Fantaziehuis werken. Je ziet de gezichten achter de telefoontjes en hoe het allemaal in z’n werking gaat. Dit heb ik echt als positief ervaren. Ik kreeg en gevoel van samenhorigheid; dat we het samen doen. Ook kreeg ik een welkomstkaartje, dus ik voelde me direct weer welkom.”

Wat vind je het belangrijkste voor de kinderen?

“Ik vind het belangrijk dat kinderen zich veilig voelen. Dat is, naar mijn mening, het beginpunt van hun ontwikkeling. Vertrouwen is de basis: een fijne en rustige plek creëren waar ze zichzelf kunnen zijn. Een kind in z’n waarde laten, waardoor ze zelf, met een beetje hulp van ons, hun eigen pad kunnen bewandelen. Daar zet ik me voor in.”

Welke groep vind je het leukst?

“De verticale- en peutergroep vind ik het leukst. Hier heb je kinderen die verbaal met je communiceren, waardoor je leuke gesprekken hebt. Ook hebben kinderen minder verzorging nodig, wat ik ook wel fijn vind. En natuurlijk de activiteiten die je met ze kunt doen. Je helpt mee in de ontwikkeling van kinderen en ze zijn op een leeftijd dat ze grote stappen maken, dus het is heel mooi om daarbij aan de zijlijn te staan.”

Wanneer is jouw dag geslaagd?

“Als de kinderen tevreden, soms met een glimlach, naar huis gaan. Het ene kind is heel open, de ander is gesloten. Maar als je als pedagogisch medewerker kunt zien dat ze een leuke dag hebben gehad, al is het een kleine glimlach, dan is dat heel fijn. Het is dankbaar. Dan heb ik een geslaagde dag gehad.”

Heb je nog een advies voor mensen die op het kinderdagverblijf willen werken?

‘Kom proeven en meekijken. Je gevoel zegt een hele hoop en als dat goed is, dan denk ik dat je er een hele leuke werkplek aan overhoudt. Werken in de kinderopvang is heel dankbaar en leuk werk. Ik ga altijd met plezier naar mijn werk.”

Zoek jij ook een leuke baan op het kinderdagverblijf? Bekijk onze openstaande vacatures!

Sharon wilde liever niet op de foto. Gelukkig vonden we een passend alternatief.