"Fantaziehuis biedt me ontwikkelingsmogelijkheden" | Werken bij kinderopvang Fantaziehuis Spring naar content

“Fantaziehuis biedt me ontwikkelingsmogelijkheden”

24 april 2024

medewerkersverhaal doorgroeien pedagogisch medewerker fantaziehuis
fantaziehuis
fantaziehuis

Wil jij jezelf ontwikkelen tot pedagogisch medewerker? Fantaziehuis biedt een werk-leertraject, waarbij je het vak leert en direct geld verdient. Bovendien betalen wij jouw opleiding! Lees hier meer.   

Vandaag spreken we Clara. Zij is groepshulp bij Fantaziehuis De Rietpeuters in Opijnen en volgt een opleiding pedagogiek. Zo werkt ze aan haar ontwikkeling als pedagogisch medewerker. Ze vertelt over haar keuze voor Fantaziehuis, haar ervaringen op de groep en haar toekomstplannen. Lees snel verder!

Hoe ben je bij Fantaziehuis terechtgekomen?

“Vorige zomer besloot ik te stoppen met mijn eigen bedrijf. Dit was totaal iets anders dan de kinderopvang. Ik heb mijn bedrijf verkocht en ben in september begonnen met een studie pedagogiek. Pedagogiek heeft me altijd al geïnteresseerd, maar ik had geen kwalificaties. Tijdens mijn studie ging ik op zoek naar werk én een plek waar ik ervaring kon opdoen. Zo kwam ik terecht bij Fantaziehuis.

Fantaziehuis spreekt me aan vanwege de omvang en de mogelijkheden om door te groeien. Momenteel werk ik als groepshulp en heb de kans om door te groeien naar pedagogisch medewerker. Hier krijg ik deze mogelijkheid. Dat is voor mij ideaal. Maar bij Fantaziehuis kan ik daarna nog verder groeien. Bijvoorbeeld naar pedagogisch coach of teamleider. Dat spreekt me erg aan.”

Waarin zou je jezelf verder willen ontwikkelen?

“Ik zou me graag willen richten op het ondersteunen van de pedagogisch medewerkers op het pedagogisch vlak, de kant van het kind. De richting van VVE vind ik ook interessant.

Bij Fantaziehuis voel ik me gesteund in mijn ontwikkeling. Mijn teamleider is betrokken en toegankelijk. Ik ervaar korte lijnen. Eerst wil ik mijn propedeuse behalen. Daarna wil ik weer nieuwe stappen zetten om mezelf verder te ontwikkelen.”

Wat vind je het mooiste aan werken in de kinderopvang?

“Ik vind heel veel dingen mooi aan mijn vak. Wat ik bijvoorbeeld geweldig vind, is het verschil tussen alle kinderen. Elk kind heeft individuele behoefte en vraagt iets anders van me. Ik vind het leuk om hier goed op in te spelen. Dat maakt de benadering heel divers en verschillend per kind. Voor mij is het ook heel fijn dat ik mijn studie direct in de praktijk kan brengen. Ik leer bijvoorbeeld kinderen met taalachterstand te helpen en pas dit direct toe op de groep.

De meeste uitdaging – en tegelijkertijd voor mij het allerleukste –  zit in kinderen die extra aandacht nodig hebben. Hier zet ik me graag voor in. Een voorbeeld: vanmorgen zat een meisje aan tafel. Voor haar was dat al een grote stap. Ze dronk uit haar beker en at een banaan. Dat is extra bijzonder, omdat ze eerder alleen maar uit de fles dronk. We waren al lange tijd bezig om dit te stimuleren, maar het lukte maar niet. En plotseling zat ze daar, uit een beker te drinken. Dat was echt een bijzonder moment!

Maar ook als kinderen verdrietig of verlegen zijn, kun je het verschil maken door ze een veilig gevoel te geven. Vaak zijn ze na een paar minuten alweer aan het spelen. Het creëren van veiligheid en vertrouwen is heel belangrijk voor kinderen om zich te kunnen ontwikkelen. Op die momenten besef je echt dat je het verschil maakt.”

Betaald leren, werkend groeien!
Op zoek naar een nieuwe uitdaging, net als Clara? Bij Fantaziehuis kun je nu een werk-leertraject starten. Je leert het vak in de praktijk, gaat een halve dag naar school én krijgt direct betaald. Bovendien betalen wij jouw opleiding! Waar wacht je nog op? Lees hier meer!