Medewerkersverhaal | EVC-traject | Werken bij kinderopvang Fantaziehuis Spring naar content

“Ik krijg de kans om via het EVC-traject mijn certificaat te behalen.”

13 april 2023

evc-traject fantaziehuis
fantaziehuis
fantaziehuis

Vandaag spreken we Joyce van Fantaziehuis De Rups. Ze volgt het EVC-traject en vertelt over haar werk op het kinderdagverblijf.

Kun je me vertellen hoe je bij Fantaziehuis terecht bent gekomen?

“Vroeger werkte ik op een administratiekantoor. Maar stiekem had ik altijd al de wens om met kinderen te werken. Het is er alleen nooit van gekomen. Nu kwam ik via een bekende in contact met Fantaziehuis en kreeg ik deze kans. Die heb ik gegrepen. Zo ben ik toch gaan doen, waar ik altijd al van heb gedroomd. Momenteel werk ik op het kinderdagverblijf en volg ik het EVC-traject. Dit sprak me heel erg aan, want ik kan tussen 3 en 6 maanden mijn certificaat halen.”

Hoe is het op het kinderdagverblijf?

“Ik vind het heel leuk. Elke dag is anders. Momenteel werk ik maar twee dagen. Dat vind ik eigenlijk te weinig. Maar deze keuze heb ik bewust gemaakt, omdat ik zelf ook kinderen heb. Gelukkig geeft Fantaziehuis me hierin de vrijheid en denken ze goed met me mee. Het is een hele leuke groep met veel leuke collega’s. Dus ik heb het erg naar mijn zin.”

Hoe ben je bij Fantaziehuis gestart; hoe is dat proces gegaan?

Ik ben in contact gebracht met de teamleider van de locatie. Vervolgens heb ik een dag meegelopen op de peuterspeelzaal. Dit vond ik ook heel leuk. Aangezien ik wel werkervaring heb, kon ik intern een EVC-traject volgen. Ik ben ook gaan kijken op het kinderdagverblijf en dit sprak me heel erg aan. Zo ben ik naar binnen gerold. Het ging eigenlijk allemaal heel soepel.

Wat spreekt je aan bij Fantaziehuis?

“Ik vind het fijn dat ik de kans krijg om te doen wat ik wil. En dat ik de kans krijg om via het EVC-traject een certificaat te behalen. Mijn collega’s zijn bereid te helpen – wat heel fijn is. Ik krijg vrijheid om mijn ideeën te ontwikkelen. Mijn collega’s vinden het fijn dat ik proactief ben en met hen meedenk.”

Wat vind je belangrijk voor de kinderen?

“Als de kinderen een fijne dag hebben gehad en blij naar huis gaan, dan is mijn dag geslaagd. Als kinderen bij hun ouders als een blok in slaap vallen na een leuke dag, dan hebben wij ons werk goed gedaan.”

Welke groepen lijken je nog meer leuk?

“Ik ben begonnen op de babygroep, wat ik heel leuk vind. Maar tegelijkertijd vind ik het leuk om de ontwikkeling van de kinderen te zien. Bij Fantaziehuis De Rups is het bijzonder dat je van baby tot kleuter de ontwikkeling van kinderen meemaakt. De kinderdagopvang en buitenschoolse opvang zitten namelijk allebei onder één dak, dus dat is ideaal. Je bouwt echt een band op met de kinderen. Andere groepen lijken mij ook leuk. Werken met kinderen is gewoon heel erg leuk en dankbaar.”

Wil jij ook een EVC-traject bij Fantaziehuis volgen? Ontdek de mogelijkheden!