Medewerkersverhaal | Combinatiefunctie in de kinderopvang | Werken bij kinderopvang Fantaziehuis Spring naar content

“Bij Fantaziehuis kan ik mijn twee passies met elkaar combineren.”

01 september 2023

blog combinatiefunctie in de kinderopvang
fantaziehuis
fantaziehuis

Maak kennis met Edzard, facilitair medewerker én pedagogisch medewerker bij Fantaziehuis De Tovertuin. Hij vertelt over zijn switch naar de kinderopvang en zijn combinatiefunctie binnen Fantaziehuis.

Waarom koos je voor Fantaziehuis?

“Na 15 jaar werkzaam te zijn geweest in de detailhandel, waar ik met veel plezier in een sportwinkel werkte, voelde ik dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. Ik was toe aan een volgende stap in mijn carrière, en dat is precies wat ik in de kinderopvang heb gevonden. Bij Fantaziehuis kan ik mijn twee passies met elkaar combineren.

Ongeveer anderhalf jaar geleden solliciteerde ik op de vacature facilitair-/BSO medewerker bij Fantaziehuis. Ik werd direct uitgenodigd voor een gesprek. Vanaf dat moment wist ik dat dit de baan was waar ik op had gehoopt. Ik had altijd al de wens om iets creatiefs te doen, waarbij ik met mijn handen kon werken. Tegelijkertijd wilde ik actief zijn met kinderen. Daarom past deze combinatiefunctie van facilitair medewerker en pedagogisch medewerker BSO perfect bij mij. Via een BBL-opleiding kon ik bij Fantaziehuis aan de slag.”

Hoe ziet een dag bij Fantaziehuis er voor jou uit?

“In de ochtenden werk ik als facilitair medewerker in de Betuwe, regio Tiel. Hier voer ik allerlei klussen uit voor Fantaziehuis. Deze klussen variëren van het installeren van computers tot het uitvoeren van schilderwerk op locaties. ‘s Middags kun je mij vinden op BSO De Tovertuin in Geldermalsen. Om 13:45 begint mijn middag op de BSO, dus ik moet ervoor zorgen dat ik op tijd klaar ben met mijn klussen.

Op BSO Fantaziehuis De Tovertuin werk ik samen met een vaste en gezellige collega. We zijn onlangs van school gewisseld en hebben nu de beschikking over een prachtig, ruim plein. Dit biedt ons de mogelijkheid om allerlei sport- en spelactiviteiten te organiseren. Wat ik zo leuk vind aan het werken op de BSO is dat de kinderen na schooltijd zichzelf kunnen zijn, en dat wij hen daarin kunnen begeleiden. De een gaat voetballen, terwijl de ander zich in een tikspel stort. Hier doe ik graag aan mee. Het is prachtig om kinderen te zien spelen en om ze in beweging te brengen. Ik blijf voortdurend in beweging en houd tegelijkertijd alles goed in de gaten.

Ik ben erg blij met mijn combinatiefunctie binnen Fantaziehuis. De combinatie tussen klussen uitvoeren als facilitair medewerker en werken met kinderen past gewoon goed bij mij. Het stelt me in staat om zowel mijn creativiteit te uiten als betrokken te zijn bij de ontwikkeling van kinderen, en dat is prachtig.”

Bij Fantaziehuis motiveren je om te doen waar jij gelukkig van wordt. Er zijn mogelijkheden genoeg: van combinatiefuncties tot doorgroeimogelijkheden. Jij blij, kinderen blij: dat vinden wij belangrijk. Vertel ons waar jij naar op zoek bent! Neem direct contact op of kijk naar onze openstaande kinderopvang vacatures.