“BSO kinderen kennis laten maken met sport en spel. Dat doe ik graag!” | Werken bij kinderopvang Fantaziehuis Spring naar content

“BSO kinderen kennis laten maken met sport en spel. Dat doe ik graag!”

29 maart 2024

medewerker van sport bso in geldermalsen
fantaziehuis
fantaziehuis

We spreken met Eric van ‘t Hoog, een sportieve pedagogisch medewerker bij Fantaziehuis De Buitenplaats, onze sport BSO gevestigd in Geldermalsen. Ontdek hoe Eric zijn passie voor sport en bewegen combineert met zijn werk en hoe hij kinderen inspireert om actief te zijn. Lees snel verder!

Hoe ben je bij Fantaziehuis terechtgekomen?

“Mijn opleiding Sport & Bewegen volgde ik aan het Willem I College in Den Bosch. Daarna studeerde ik aan CIOS Arnhem. Lange tijd werkte ik als personal trainer in een sportschool. Dat combineerde ik met een baan op een sport BSO in Utrecht.

Ik woon in Geldermalsen en wilde graag aan de slag in mijn eigen dorp. Zelf ben ik vaak te vinden op de sportvelden, waar ik hoorde van de plannen voor deze sport-BSO. Zo is het balletje gaan rollen… Bij Fantaziehuis geef ik nu in de ochtenden peutergym aan kinderen van 2 tot 4 jaar. In de middag ga ik aan de slag als pedagogisch medewerker op De Buitenplaats.”

Wat vind je het leukste aan je werk bij Fantaziehuis?

“Fantaziehuis geeft me veel ruimte en vrijheid. Ik mag meedenken, programma’s ontwikkelen en deze zelf in de praktijk brengen. De lijntjes zijn kort. Er is veel mogelijk.

Veel mensen denken bij sport niet verder dan een potje voetbal. Ik heb heel veel ideeën en laat de kinderen graag kennismaken met allerlei soorten sport & spel. Ik kan hier aan de slag met een breed aanbod vol variatie. Sowieso is het plan om elke dag buiten een activiteit te organiseren. Natuurlijk kunnen de kinderen na een dag school moe zijn, maar buitenlucht doet eigenlijk altijd goed. Het liefst neem ik iedereen dus mee naar buiten. Het helpt ook als je kinderen zelf betrekt bij de activiteit. Zo heb ik laatst twee oudere kinderen karate-les laten geven aan de jongere kinderen. Dat was een groot succes!”
sport en spel bij bso

Wat zijn je plannen met deze sport BSO?

“Ik wil de kinderen laten kennismaken met de vrijheid van buiten spelen en sporten. Bewegen is niet alleen gezond, maar het leert kinderen ook samenspel en werken in een team. Daarvoor maak ik ze graag enthousiast!

In Geldermalsen ken ik veel mensen en veel mensen kennen mij: uit de sportschool of ze hebben op het korfbalveld gezien waar ik lang training heb gegeven. Dat is niet alleen gezellig, maar ook heel handig. Die contacten kunnen me helpen de buitenschoolse opvang voor de kinderen nog leuker te maken, bijvoorbeeld door het organiseren van clinics met sportverenigingen in de buurt. Zo kan ik de kinderen laten kennismaken met nog meer verschillende activiteiten.”

Wanneer is je dag geslaagd?

“Het is belangrijk dat kinderen zich vrij en veilig voelen om zichzelf te mogen zijn. Alleen als een kind dat voelt, kan het nieuwe dingen uitproberen. Soms zie je dat een kind het spannend vindt, het toch durft en daar vervolgens veel lol en plezier aan beleeft. Het grootste compliment is als de kinderen dan de volgende dag weer enthousiast aankomen en vragen: “Eric, gaan we vandaag weer…….?”. Dat maakt mijn dag geslaagd.”

Fantaziehuis De Buitenplaats is een nieuwe locatie gevestigd in Geldermalsen. Wil jij ook sport en spel organiseren voor onze BSO kinderen? Bekijk onze openstaande BSO vacatures! Zien we je snel?