Contact | Werken bij kinderopvang Fantaziehuis Spring naar content
fantaziehuis
fantaziehuis huisstijl
fantaziehuis

Heb je vragen? Wil je meer weten?

Onze recruiters staan voor je klaar.

Ze zijn bereikbaar via 0627031522 of werkenbij@fantaziehuis.nl. Een appje sturen kan gemakkelijk door op het groene WhatsApp-icoontje te klikken. Onze recruiters werken vanuit ons servicekantoor. Heb je een kennismakingsgesprek? Kom dan naar dit adres:

Fantaziehuis
Europalaan 2
3526 KS Utrecht          

Stel hier je vraag aan onze recruiters

"*" geeft vereiste velden aan

Door de gegevens in te vullen, verleent u ons toestemming om de door u verstrekte gegevens te verwerken. In ons Privacy beleid staat beschreven hoe wij omgaan met gegevens.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Je kunt met verschillende diploma’s bij ons aan de slag als pedagogisch medewerker. Hier kun je checken of jouw opleiding voldoet.

Wanneer na diplomawaardering via het NUFFIC of COLO blijkt dat jouw diploma kwalificeert voor de functie van pedagogisch medewerker, ben je van harte welkom om te solliciteren. Op www.idw.nl kun je diplomawaardering aanvragen.

Voor sommige landen geldt een uitzondering. Een relevant diploma vanaf niveau mbo-4 van een Nederlandstalige opleiding uit de volgende landen en landsdelen voldoet als bewijs:

  • Aruba
  • BES-eilanden (Bonaire, Sint Eustatius en Saba)
  • Curaçao
  • Sint-Maarten
  • Suriname
  • Vlaanderen

Ben je als pedagogisch medewerker al in dienst vóór 1991, dan hoeft je diploma niet te voldoen aan de kwalificatie eis van pedagogisch medewerker. Vóór 1991 was er namelijk nog geen kwalificatie-eis. Voor deze groep medewerkers is een uitzondering gemaakt.

Ja, er zijn in sommige gevallen verschillende opleidingseisen. Voor pedagogisch medewerker en peuterspeelzaalwerk heb je een relevante mbo 3-diploma of mbo 4-diploma nodig. Bijvoorbeeld mbo Pedagogisch Medewerker Kinderopvang – niveau 3, of mbo Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker – niveau 4. Maar ook met het diploma Onderwijsassistent kun je in kinderopvang werken. Hier kun je checken waar je met jouw diploma terecht kunt.

Voor de bso kun je, naast deze diploma’s, met heel andere diploma’s aan de slag! De diploma’s voor de dagopvang zijn gericht op pedagogiek en ontwikkeling van een kind. Maar voor de bso is dat anders. Niet alleen met een sport- of kunstopleiding, maar ook met allerlei docentenopleidingen kun je aan het werk.

Twijfel je waar je met jouw diploma terecht kunt? Klik dan hier voor een overzicht.

Werk je in een andere sector maar wil je stiekem graag een switch maken naar de kinderopvang? Dat kan via een zijinstroom-traject. Als je een diploma hebt die niet volledig kwalificeert voor de kinderopvang (dus als er aanvullend bewijs nodig is), dan biedt Fantaziehuis een betaalde opleiding om de benodigde kwalificaties alsnog te behalen. Op deze manier kun je je laten omscholen tot pedagogisch medewerker. Lees hier meer over het zijinstroom-traject.

Via deze lijst kun je checken of jouw vooropleiding toegang verleent tot het zijinstroom-traject. Staat er achter jouw diploma een A2 en/of B2, dan kom jij in aanmerking voor het traject. Staat er een A1 en/of B1 achter jouw diploma, dan kwalificeert jouw diploma al om te werken op de buitenschoolse opvang of het kinderdagverblijf.

Momenteel hebben we meerdere stageplekken voor kinderdagopvang en buitenschoolse opvang.  Op deze pagina vind je meer informatie en kun je een stage aanvragen.

Zeker! Doe je goed je best en zijn medewerkers/kinderen tevreden over jou, dan is de kans groot dat je een baan aangeboden krijgt.

Als je een BOL-opleiding volgt, dan ontvang je een vergoeding.

Maar het belangrijkste is dat je veel leert tijdens jouw stageperiode en waardering terugkrijgt van jouw collega’s en de kinderen op de groep. En dat kunnen we verzekeren!

Zeker. Maar wel als je een relevante mbo-vooropleiding hebt of een relevante hbo-opleiding volgt en genoeg studiepunten hebt behaald. Check hier of jouw hbo-opleiding er tussen staat. Voor hbo-bachelor studenten van vakopleidingen geldt:

  • 75% studiepunten behaald aan de slag (kinderdagverblijf)
  • 50% studiepunten en overgang jaar 3, aan de slag op de buitenschoolse opvang
  • Jouw opleiding moet als relevante opleiding in kwalificatie-eis staan. Dus in deze lijst met opleidingen.

Momenteel hebben we een vacature open staan voor een studenten bijbaan. Deze vind je hier. Succes!

Zeker! We vinden niet alleen de ontwikkeling van de kinderen belangrijk, maar ook jouw persoonlijke ontwikkeling. Daarom bieden we trainingen, scholingen en doorgroeimogelijkheden tot teamleider, coach of anders. Maar misschien is jouw talent wel marketing, beleid of klantcontact. In dit geval hebben we ook combinatiefuncties (groep en servicekantoor) of mogelijkheden om op ons kantoor te werken. Lees hier een verhaal van een collega die is doorgegroeid naar de functie van teamleider.

We hebben meerdere vacatures open staan, dus wellicht past een andere vacature beter bij jouw voorkeur. Ga je liever toch voor je eerste keuze? Solliciteer gerust. Wij nemen contact met je op. Samen bespreken we de mogelijkheden.